سنگ چینی

سنگ-چینی

فهرست مطالب

آشنایی با سنگ چینی

سنگ چینی با نام دیگر سنگ کریستال از محبوب ترین سنگهای صنعت ساختمان سازی میباشد و در واقع از جمله سنگ های ماربل هستند. این سنگ در واقع توده ای آهکی یا دولومیتی است که در دسته سنگ های دگرگون شده قرار می گیرد.

سنگ چینی دارای بافتی بلورین است. این بلورها در واقع از دگرگون شدن سنگ آهک در فشار و دمای بالا شکل گرفته اند.. بافت کریستالی این سنگ ها زینت بخش دکوراسیون داخلی و خارجی منزل است. به همین دلیل به شدت مورد توجه طراحان و سازندگان ساختمانی قرار گرفته است.

این سنگ از مرغوب ترین و بادوام ترین سنگ هایی است که از معادن موجود در ایران استخراج و فرآوری می شود. این محصول بسیار پرفروش بوده و در ساخت قسمت های داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده می شود.

همان طور که اشاره شد این سنگ گونه ای از سنگ های دگرگون شده است و ازکانی های مختلفی تشکیل شده است. ترکیبات این سنگ شامل هماتیت، کلسیت، ولاستونیت، کوارتز، سیمونیت و گرافیت می باشد. در این میان کانی کوارتز نقش اصلی را در میزان مقاومت و سختی این سنگ ایفا می کند. بالاترین میزان کانی های موجود در سنگ چینی مربوط به کلسیت و ولاستونیت است.

نحوه تشکیل سنگ های چینی در طبیعت

بهتر است بدانید که تجمع کانی های مختلف در کنار یکدیگر و تشکیل سنگ های طبیعی اتفاقی نبوده و به دلیل شرایط و محیطی است که مواد اولیه در آن قرار گرفته اند. سرعت تبلور کانی ها می تواند در تعیین نوع سنگ تأثیر گذار باشد. سنگ ها در انواع آذرین، رسوبی و دگرگونی تقسیم بندی می شوند.

سنگ چینی از انواع سنگ های دگرگونی است که بر اساس میزان دگرگونی و ترکیبات شیمیایی دارای انواع مختلفی می باشد. بر این اساس سنگ های چینی استخراج شده از معدن های مختلف دارای ترکیبات و در نتیجه ویژگی های فیزیکی و شیمیایی گوناگونی هستند.

آسنایی با سنگ چینی
اگر هرگونه سوالی در رابطه با سنگ چینی و یا انواع آن دارید میتوانید با مشاورین ما در گروه مهندسی بازرگانی بهنگام در ارتباط باشید

انواع سنگ چینی

سنگ چینی استخراج شده از برخی معادن دارای میزان کوارتز بیشتری است که منجر به افزایش استحکام آن می شود. همچنین سنگ های چینی استخراج شده از برخی معادن کاملاً سفید رنگ هستند و این موضوع به درجه خلوص آن ها بر می گردد. به طور مثال سنگ چینی استخراج شده از برخی از معادن کمی خاکستری یا مشکی هستند که نشان دهنده وجود کربن در ترکیبات آنها است.

علاوه بر این در برخی از این سنگ ها کمی رنگ سبز دیده می شود که این رنگ نیز مربوط به کانی های کلریت و سیلیکات موجود در ترکیبات آن ها است. بدین ترتیب رنگ قرمز و صورتی نشان دهنده وجود هماتیت و کربنات منیزیم و رنگ زرد نشان دهنده وجود کانی لیمونیت است. در ادامه به معرفی انواع سنگ چینی می پردازیم.

کشور ایران دارای غنی ترین معادن سنگ چینی است. این معادن ایران را به یکی از قطب های صادر کننده سنگ چینی به سراسر جهان تبدیل کرده است. مهم ترین معادن استخراج سنگ چینی در ایران در شهرهای ازنا، الیگودرز، قروه، نیریز و لایبید قرار دارند.

سنگ چینی الیگودرز
سنگ چینی الیگودرز
سنگ چینی ازنا
سنگ چینی ازنا
سنگ چینی نیریز
سنگ چینی نیریز
سنگ چینی قروه
سنگ چینی قروه

سنگ چینی الیگودرز

سنگ چینی الیگودرز تلفیقی از رنگ سفید با رگه های نامنظم طوسی و مشکی است. بافت این سنگ کاملا بلوری و براق بوده و دارای ساب پذیری بالایی است. به همین دلیل بهترین انتخاب برای ساخت نمای بیرونی ساختمان ها به حساب می آید. از آنجایی که میزان شفافیت و انعکاس نور در این سنگ بسیار بالاست برای طراحی فضای داخلی ساختمان هایی که دارای نور کمی هستند انتخاب بسیار مناسبی است .

سنگ چینی ازنا

سنگ چینی ازنا طوسی بسیار روشن است. بافت این سنگ بسیار ریز و بلورین است. کانی اصلی موجود در این سنگ کربنات سدیم است. سنگ کریستالی ازنا به دلیل وجود ناخالصی ها رگه هایی از رنگ های طوسی، مشکی، سبز، قرمز، صورتی و کرم دارد. این ناخالصی ها شامل کربن، هماتیت، لیمونیت و کلرید می شوند.

سنگ چینی نیریز

سنگ چینی نیریز به دلیل وجود کربن در طیف رنگی سفید تا طوسی موجود است. هر چه میزان کربن در این سنگ بیشتر شود رنگ سفید زمینه جای خود را به رنگ خاکستری و سیاه می دهد و از ارزش آن کم می شود. سنگ چینی نیریز با بافت بلوری و زیبایی که دارد زینت بخش فضای داخلی ساختمان ها است. 

سنگ چینی قروه

سنگ کریستالی قروه نیز با رنگ سفید در بازار عرضه می شود. مقاومت این سنگ برای استفاده در نمای خارجی ساختمان بسیار مناسب است. همچنین به دلیل رنگ شفاف و بافت درشت کریستالی در طراحی فضای داخلی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ از با کیفیت ترین و پر کاربردترین سنگ های کریستالی است که در مقایسه با انواع دیگر سنگ چینی دارای قیمت مناسب تری می باشد.

فرآوری سنگ های چینی

همان طور که می دانید  بسیاری از سنگ های طبیعی پس از استخراج از معادن قابل استفاده نیستند و نیاز به فرآوری دارند. فرآوری سنگ  با هدف افزایش زیبایی و بر حسب نوع کاربری  به روش های مختلفی انجام می شود.

به طور مثال در فراوری براق ، میزان درخشندگی و کیفیت آنها افزایش می یابد یا در فراوری چرمی  میزان لغزندگی این سنگ ها کاهش یافته و برای استفاده در پروژه های سنگ فرش و کف سازی بسیار مناسب خواهند بود. بر این اساس برای ساخت پله های ساختمان ها نیز می توان از این سنگ ها استفاده کرد. 

بهترین سنگ های ساختمانی سنگ هایی هستند که پولیش پذیر باشند. یعنی دارای ساب پذیری بالایی بوده و به راحتی برش بخورند. در واقع عملیات فرآوری یا فینیشینگ این محصولات را قابل استفاده می کند.

این نوع سنگ به دو صورت اسلب  و تایل برش می خورد. اسلب ها حاصل برش کوپ های استخراج شده از دل کوه هستند که بدون سایز بندی روانه بازار می شوند. طراحان از چینش اسلب های سنگ چینی در کنار هم به صورت قرینه یا جناقی در طراحی بوک مچ یا فور مچ استفاده می کنند. این طراحی در ورودی ساختمان ها از جمله لابی، راهروهای میان طبقاتی، سنگ فرش ساختمان، دیوار تی وی و در طراحی فضای داخلی سالن های بزرگ استفاده می شود.

سنگ چینی اسلب

کاربرد سنگ چینی

این سنگ به دلیل درخشندگی، بافت زیبای کریستالی و مقاومت بالا در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.. میزان مقاومت این سنگ در برابر تغییرات دمایی ناگهانی مانند یخبندان و سرما بالا بوده و در این شرایط دچار شکستگی و هوازدگی نمی شود. به همین دلیل در ساخت نمای خارجی ساختمان ها در مناطق خشک و مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این، میزان جذب آب و رطوبت در آن کم است. این ویژگی امکان استفاده از این سنگ را در ساخت سرویس های بهداشتی و حمام مهیا می کند، این سنگ از نظر میزان چسبندگی به دوغاب و سیمان در جایگاهی بین سنگ مرمریت و گرانیت قرار می گیرد لازم به ذکر است سنگ تراورتن دارای بالاترین میزان چسبندگی در میان انواع سنگ های ساختمانی است.

از جمله ویژگی های ظاهری این سنگ می توان به ابعاد بلورها اشاره کرد. سنگ چینی با بلورهایی در ابعاد مختلف در طبیعت به وجود می آید. بر این اساس کاربرد سنگ چینی نیز متفاوت خواهد بود. سنگ های کریستالی با بلورهای کوچک تر برای ساخت و طراحی مجسمه ها و آثار تزئینی مانند گلدان ها، سر ستون ها و پروفیل های ابزاری روی دیوار و غیره استفاده می شوند. اما سنگ های کریستالی چینی با بلورهای درشت تر برای سنگ فرش کردن کف ساختمان ها یا دیوارهای داخلی و خارجی نمای سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

با توجه به ویژگی های سنگ چینی مانند رنگ روشن و مقاومت حرارتی بالا استفاده از آن در نمای خارجی ساختمان ها در مناطق گرمسیری بسیار زیاد است. روشن بودن رنگ این سنگ از جذب بیش از حد گرما توسط آن جلوگیری می کند؛ بنابراین دمای دیوارهای ساختمان در فصل گرما افزایش نمی یابد.

لازم است بدانید در مواردی که نیاز به یک سنگ با مقاومت بالا، با قابلیت فرآوری و دارای ضخامت کم وجود داشته باشد، تنها گزینه سنگ چینی می باشد. حکاکی روی این سنگ به راحتی قابل انجام است. همچنین این سنگ ها به دلیل تخلخل کم به راحتی توسط دستگاه های برش سنگ نرم برش داده می شوند.

از سنگ چینی برای ساخت کانتر آشپزخانه به جای MDF و یا صفحه های کورین  نیز استفاده می شود که دارای مقاومت و طول عمر بالاتری هست. رنگ زیبا و بافت کریستالی این سنگ زینت بخش آشپزخانه منزل شما خواهد بود.

کاربرد سنگ چینی

ویژگیهای سنگ چینی

همان طور که اشاره شد میزان مقاومت فشاری و سایشی این سنگ بسیار بالا است و تخلخل پایینی دارد به همین دلیل در ضخامت های بسیار کم نیز مقاومت بالایی دارد و می تواند در برابر فشار و ضربه دوام آورد. از این سنگ به راحتی می توان برای سنگ فرش کردن کف ساختمان یا پوشاندن دیوارها استفاده کرد.

متداول ترین رنگ سنگ چینی موجود در بازار رنگ سفید است.

میزان مقاومت این سنگ در برابر نور خورشید نیز بسیار زیاد است. این محصول در برابر تابش نور خورشید هیچ گونه تغییر رنگی نداده و ترک نمی خورد.

از ویژگی های سنگ های ساختمانی که بسیار حائز اهمیت است میزان جذب آب و رطوبت آن ها است. لازم به ذکر است که میزان جذب رطوبت در سنگ چینی کمتر از 1 درصد است. به همین دلیل استفاده از آن در نمای بیرونی ساختمان و در مناطق باران خیز امکان پذیر می باشد.

مقاومت فشاری سنگ چینی متوسط بوده و عدد آن حدود 110 مگا پاسکال است. همچنین مقاومت خمشی این سنگ حدود 4 مگا پاسکال است. این سنگ معمولاً در ضخامت بالا تولید می شود. این کار به افزایش عمر آن در طول زمان کمک می کند.  

همان طور که اشاره شد میزان تخلخل سنگ چینی بسیار کم است. این عدد چیزی حدود 0.3 تا 1.2 درصد می باشد. جالب است بدانید که پدیده عبور کردن نور از سنگ تنها در برخی از سنگ ها مانند سنگ های مرمر اتفاق می افتد. این پدیده در برخی از سنگ های چینی هم دیده شده است.

 سنگ چینی بعلت ساب پذیری بالا اگر با دستگاههای با کیفیت فرآوری نشود به آن حد اعلا از ساب خود نمیرسد و درصورتیکه کاملا کالیبر نشود ابروئی لقمه ساب‌ها روی سنگ نمایان میشود.

لازم به ذکر است که سنگ چینی استخراج شده از بسیاری از معادن ایران دارای کیفیت بسیار بالایی هستند. به همین دلیل به هنگام انتخاب و خرید این سنگ باید به نوع سنگ کریستالی و معدن تولید کننده آن توجه شود.

سنگ چهل طولی چینی

قیمت سنگ چینی

موارد بسیار زیادی در تعیین قیمت سنگ چینی مؤثر هستند. به طور مثال نوع معدنی که سنگ های چینی از آن استخراج شده است و کیفیت سنگ استخراج شده تعیین کننده قیمت آن خواهد بود. علاوه بر این نحوه فرآوری این سنگ ها نیز بر قیمت آن ها تأثیر گذار هستند.

ابعاد سنگ های برش خورده، ترکیبات، ابعاد بلورها و رنگ بندی آن ها از موارد دیگری هستند که بر قیمت سنگ چینی تأثیر می گذارند. سنگ کریستالی ازنا و الیگودرز از پر طرفدارترین سنگ های ساختمانی هستند که با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت در میان انواع سنگ های چینی دیگر به مشتریان عرضه می شوند. هر چه میزان رگه های رنگی در سنگ چینی بیشتر باشد قیمت آن بالاتر خواهد بود.

بنابراین می توان گفت سنگ ها با توجه به کیفیت طرح و رنگ، کیفیت فرآوری، نوع برش، تمیزی و گونیا بودن سنگ پس از عملیات برش کاری، ضخامت سنگ، ابعاد سنگ، بافت سنگ، مقاومت فیزیکی و شیمیایی آن و مواردی از این قبیل قیمت گذاری می شوند.

به طور مثال هر چه مقاومت فیزیکی و شیمیایی سنگ بیشتر باشد میزان کاربردهای آن بیشتر است و به همین دلیل از قیمت بالاتری برخوردار است. همچنین تنوع رنگ و طرح از مهم ترین نکات در انتخاب سنگ های ساختمانی است. هر چه میزان این تنوع بیشتر باشد میزان تمایل طراحان برای استفاده از آن ها بیشتر می شود.

کیفیت و درجه بندی سنگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. همان طور که در بخش های قبل اشاره شد سنگی که از معادن مختلف استخراج و فراوری می شود دارای کیفیت و درجات کیفی مختلفی هستند. به طور مثال سنگ چینی استخراج شده از معدن ازنا دارای درجه کیفی متفاوتی از سنگ استخراج شده از معدن الیگودرز است. این اختلاف به دلیل تفاوت در میزان ترکیبات اولیه و نحوه تولید و دگرگونی آن ها است. به طور کلی سنگ های ساختمانی در انواع سوپر، ممتاز، درجه یک و درجه دو دسته بندی می شوند. بر این اساس سنگ های سوپر دارای بالاترین قیمت و سنگ های درجه دو دارای کمترین قیمت هستند.

ضخامت سنگ نیز تعیین کننده نوع کاربرد آن خواهد بود. علاوه بر این بر قیمت نهایی آن نیز تأثیر گذار است. گونیا بودن و تمیزی برش پس از انجام فرآیند فرآوری نیز از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و بر قیمت محصول نهایی تأثیر می گذارد. هر چه برش ها تمیزتر باشد استفاده از آن ها ساده تر بوده و نما یا کفپوش کار شده دارای کیفیت بالاتری خواهد بود.

با ما تماس بگیرید

میخواید سنگ برای پروژه های خودتون انتخاب کنید و دچار تردید شدید ؟ با ما تماس بگیرین تا از گروه مشاورین ما راهنمایی بگیرین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا